Internistendagen TV tijdens de Internistendagen 2016

Geplaatst door | Geen Tags | Geen categorie | Geen reacties op Internistendagen TV tijdens de Internistendagen 2016

De NIV 2016 stond in het teken van “Meet & Knowledge”: een mooi inhoudelijk programma, themapleinen en voldoende gelegenheid voor ‘vlugge ontmoetingen’. Met dit innovatieve concept was het fundament gelegd voor een hernieuwde introductie van Internistendagen TV. In lijn met voorgaande jaren vonden opnames plaats vanuit het MECC in Maastricht. Dit jaar echter net even anders: prikkelende onderwerpen, prominente gasten en een open studio in het midden van de beursvloer. Internistendagentv 2.0 was geboren!

Publiek kon mee discussiëren, maar bleef in eerste instantie wat afwachtend toekijken. De onderwerpen leenden zich echter goed voor discussie: wat kunnen biosimilars betekenen voor de zorg, naast een reductie van kosten? Hoe ver ga je in het subspecialiseren als internist in opleiding? En wordt de internist voor de behandeling van type 2 diabetes steeds meer de onderaannemer van de huisarts of zijn de verhoudingen juist precies andersom?
Aan tafel werd vurig gedebatteerd onder leiding van Harmke Pijpers en gaven de verschillende invalshoeken een nieuwe kijk op de thema’s in de zorg van alledag.

We kijken al vooruit naar 2017! Met het nieuwe concept van de NIV “Meet & Knowledge” is ook de basis gelegd voor Internistendagen TV 2.0 en zullen we ook volgend jaar tijdens de NIV opnames maken, waar nog lang over gesproken zal worden. Als initiatiefnemer van Internistendagen TV wil Olio Educatie graag de NIV en de sponsoren (Boehringer Ingelheim, Astra Zeneca, Lilly en Sanofi Diabetes) bedanken voor een zeer prettige samenwerking.

Wilt u alle uitzendingen nog eens terug kijken? Ga dan naar www.internistendagentv.nl


Geen reacties

Geef een reactie